15/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Su Orucu Nedir | Su Orucu Diyeti | Su Orucunun Faydaları

   Kilo vermek için çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Bunlar arasında su orucu diyeti son zamanlarda oldukça popüler olan ve bir çok kişi tarafından denenip, faydası görülen bir diyet çeşididir. Hızlı şekilde kilo verdirmesi sebebiyle, bir çok insanın ilgisini çekmiştir. Sizlerde su orucu nedir veya su orucunun faydaları nelerdir gibi soruları merak ediyorsanız makalemizi okumaya devam edebilirsiniz. Şimdi gelelim su orucu diyeti nedir, nasıl yapılır ve ayrıntıları nelerdir hep birlikte görelim. 


Su Orucu Nedir | Su Orucuna Nasıl Başlanmalıdır


Su orucu nedir ve su orucuna nasıl başlanmalıdır konusuna geçmeden önce su orucu kişinin yemek yemeden veya hiçbir şekilde besin almadan sadece su içerek vücudunu arındırma çalışmasıdır. Ayrıntılara geçmeden önce önemli belirtmeliyiz ki eğer aklınızda böyle bir düşünce varsa mutlaka bir doktorla görüşmelisiniz. Bununla birlikte şeker, tansiyon veya buna benzer kronik rahatsızlıklarınız bulunuyorsa bu orucu yapmamanızı tavsiye ederiz. Aksi takdir de kilo vermek adına çok daha büyük sağlık problemleri yaşayabilirsiniz. 

Diyelim ki su orucu yapmak için herhangi bir sağlık engeliniz bulunmamakta ve doktorunuzdan izin aldınız. Su orucuna başlamadan önce bir kaç gün sürecek bir hazırlık aşamasında bulunmanız sizin için oldukça faydalı olacaktır. Vücudu normalinden farklı bir tempoya bir anda sokmak bazı etkilere sebep olacağından sizlere önerimiz su orucuna başlamadan önce bir kaç günlük kendinize beslenme programı hazırlamanız gerektiğidir. Hazırlayacağınız bu programda kesinlikle ağır karbonhidratlar ve yağlı yiyecekler yememeye özen göstermelisiniz. Hafif bir kahvaltı ve akşam yemeği sizi bu sürece hazırlamak için olumlu bir seçenek olacaktır. Unutmayın 3 günlük hafif bir beslenme sizi bu süreci daha iyi ve daha adapte geçirmenize yardımcı olacaktır. Tabii bu 3 günlük süreç içerisinde günlük yeterli miktarda su içmeyi kesinlikle ama kesinlikle unutmamalısınız. 



su orucu



Su Orucu Diyeti Nasıl Yapılır


3 günlük hazırlık aşamasını geçtiğinizi varsayarak şimdi gelelim su orucu diyeti nasıl yapılır sorusunu yanıtlamaya. Su orucu diyetinde yukarıda da dediğimiz gibi hiçbir besin almadan sadece su içerek gerçekleşen bir süreçtir. Bazı insanlar su orucu diyetlerine her gün bir adet meyve koymaktadırlar. Ancak bunun doğruluğu oldukça tartışmalı bir konudur. Bazı kesim bu meyvenin tüketilmesi hakkında yarar sağlayacağını düşünürken bazı kesim de bu meyvenin tüketilmesi su orucunun amacına yönelik yanlış bir eylem olduğunu düşünmektedir. Tabii yine tercih size kalmış. Fakat bize soracak olursanız biz hiç bir besin tüketilmemesinden yanayız. Çünkü zaten su orucunun yapılmasındaki sebep vücuda besin girmesinin yerini suyun almasıdır. Bu sebeple bu süreç de hiç bir şekilde besin tüketmemelisiniz. 

Su orucunun süresi sizin tercihinize kalmış bir süredir. İsterseniz 1 veya 2 gün olacak şekilde isterseniz 3 gün, isterseniz de 5 ile 7 gün arasında yapabilirsiniz. Yine bizim tercihimizi soracak olursanız, su orucunun etkilerini görebilmek için en az 3 gün yapmanızı öneriyoruz. Bununla birlikte su orucu yapan ve bu konuyu deneyimleyen bir çok kişinin de önerdiği süre en az 3 gün olmaktadır. 


Su Orucunun Faydaları Nelerdir


Su orucunun faydaları sadece zayıflamak anlamında değil zayıflamanın ve kilo vermenin haricinde hem bedensel hemde zihinsel anlamda kanıtlanmıştır. Bir çok faydası bulunan su orucunun faydalarını size küçük bir liste halinde sunduk. Su orucunun faydaları nelermiş hep birlikte görelim. 


  • Kalori alımını durdurarak günde yarım kilo (500 gr) yağ yakmanızı mümkün kılabilir.
  • Vücudun tamir mekanizmasını ve sürecini hızlandırır. Böylelikle vücudunuzdaki yaralar daha hızlı şekilde iyileşecektir. 
  • Kanser hücrelerinde azalma sağlayarak kansere yakalanma riskinizi azaltır.
  • Kalp krizine ve kalp hastalıklarına yakalanma oranınızı azaltır. 
  • Duygusal ve ruhsal anlamda iyileşmenize yardımcı olur.
  • Yaşlanmayı ve zihinsel anlamda zayıflamayı geciktir.
  • İnsülin hassasiyetini arttırır bununla birlikte kan şekeri iniş ve çıkışlarını engeller. 
  • Stres seviyenizi düzenler.
  • Vücudunuzu yenilemeye yardımcı olarak zararlı toksinleri vücudunuzdan uzaklaştırır.
  • Kan basıncınızı azaltır. Tansiyonunuzu dengeler.
  • Hücre direnci sebebiyle bağışıklık sistemini güçlendirir
  • Gastrit, kabızlık, ishal, huzursuz bağırsak, gaz ve bununla birlikte iştah kaybı gibi mide sorunlarını ve sindirim problemlerini çözer.



su orucu nedir




Yorum Gönder

0 Yorumlar