15/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Evde Yapılabilecek Egzersizler | Evde Egzersiz Programı | Evde Spor Egzersizleri

Teknolojinin gelişmesi ve dijital bir hayata geçiş yapmamızın getirdiği bir çok avantaj var. Fakat ne yazık ki bu durumun bir çok dezavantajı da var. Gelişen dijital dünya ile birlikte çoğu insan masa başı işlerinde ekstra mesailerle birlikte çalışmaya başladı. Değişen bu yeni dünya düzeniyle birlikte obezite ise büyük bir problem olarak ortaya çıktı. Eğer sizlerde yaşamınızın çoğunu masa başında çalışarak geçiriyorsanız bu makale tam sizlik. Bugün sizler için ofiste, evinin bahçesinde veya evde yapılabilecek egzersizler nelerdir evde spor egzersizleri nasıl yapılır gibi soruları yanıtlayacağınız. En sonunda ise sizler için oldukça faydalı olacağını düşündüğümüz evde egzersiz programı hazırlayacağız. Şimdiden keyifli sporlar dileriz...


Evde Yapılabilecek Egzersizler



Evde Yapılabilecek Egzersizler Nelerdir


Evde yapılabilecek egzersizler oldukça çeşitlidir. Kolay bir şekilde kol, bacak, göğüs, karın egzersizleri yapabilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan tek şey çok fazla eşyası bulunmayan bir oda veya herhangi bir yer. Çünkü spor yaparken eşyalara çarpmamanız ve rahat hareket edebilmeniz için en temel şart bu olacaktır. Yanınızda bulunacak bir kaç küçük eşya işinizi görebilir. Ağırlık plakalarınız yoksa eğer üzülmenize gerek yok. Çünkü her evde mutlaka 500 ml pet su şişeleri vardır. Sizlerde bu tarz su şişelerini ağırlık olarak kullanabilirsiniz. Bu küçük su şişeleriyle kolaylıkla kol, bacak, göğüs ve karın egzersizleri yapabilirsiniz. Ancak bu egzersizleri yaparken yumuşak bir zeminde olduğunuzdan emin olun. Aksi taktirde bazı küçük sakatlanmalar olabilir. Ayrıca sizlere bir diğer önerimiz yumuşak bir zemin üzerinde bile spor yapıyor olsanız mutlaka bir ayakkabı giymeniz gerekli. Yoksa ayaklarınız ciddi anlamda hasar görebilir. 



Evde Spor Egzersizleri Çeşitleri Nelerdir


Evde spor egzersizleri çeşitleri son derece zengindir. Bunların ilki ve en çok tercih edilenleri, yoga ve pilatestir. Genellikle bir yada bir kaç saat pilatesin ardından rahatlamak için 15 dakikalık yoga yapılması tercih edilse de siz egzersizinizde sadece yogayı da tercih edebilirsiniz. Yogayı özellikle sabahları kalkar kalkmak zinde bir vücutla yapmanızı öneririz. Ayrıca aç karnınıza yapmış olduğunuz bu spor tercihi sizin daha çok yağ yakmanızı da mümkün kılabilir. Eğer tercihiniz pilates yapmaktan yanaysa, bunun için bir kaç pilates aletine ihtiyacınız olabilir. İnternette uyguna bulabileceğiniz bir kaç pilates aletini sipariş edebilirsiniz. Ya da yukarıda örneğini verdiğimiz gibi kendi aletinizi kendiniz oluşturabilirsiniz. 



Evde Yapılabilecek Egzersizler



Yine bütün bu egzersiz planlarının dışında yapabileceğiniz bir başka egzersiz türü de ip atlamaktır. Evde kolaylıkla ip atlayabilirsiniz. Ancak unutmamanız gereken mutlaka ayakkabılarınızı giymenizdir. Aksi taktirde büyük ve acılı deformasyonlara yol açabilirsiniz. Yine yukarıda da bahsettiğimiz gibi ip atlarken herhangi bir matın üzerinde veya yumuşak bir zeminde atlamaya özen gösterin. Aksi taktirde yüksek sesler çıkması olasıdır. İp atlayarak kilo vermek son derece mümkün. Eğer her gün 15 dakika da olsa ip atlayabilirseniz bedeninizde yarattığı değişeme oldukça şaşırabilirsiniz. 



Evde Egzersiz Programı Nasıl Hazırlanır


Evde egzersiz programı hazırlamak tamamen kişisel bir tercih olduğundan herkes için genel şartlarda nasıl bir program hazırlanabileceğini kısaca anlatacağız. Öncelikle program hazırlarken sizin potansiyelinize göre olmasına özen gösterin. Eğer daha önceden bir egzersiz geçmişiniz yoksa veya uzun bir süredir spor yapmıyorsanız kesinlikle kendinizi çok fazla yormamalısınız. Aksi taktirde sakatlanmalara yol açabilir ve kaş yaparken göz çıkartabilirsiniz. 

Bir diğer dikkat etmeniz gereken konu ise, egzersizleri mümkün olduğunca erken saatlerde yapmanız olacaktır. Açıkçası egzersiz yapmanın saati yoktur. Tabiki de istediğiniz saatte yapabilirsiniz. Ancak işten eve yorgun geldiğinizde egzersize vakit ayırmak size zor geliyorsa ve üşeniyorsanız kesinlikle erken saatlere çekmenizi öneririz. Plan yaparken bir başka dikkat edilmesi gereken konu ise, planınıza uygun bir sağlıklı beslenme listesi olacaktır. Unutmayın ki sadece spor yapıyor olmanız hayatınıza anlam katıyor iken, sağlıklı beslenip spor yapıyor olmanız hayatınıza ekstra anlamlar katacaktır. Bu sebeple dış görüntünüz kadar iç organlarınıza da değer vermeyi unutmayın.



Evde Egzersiz Programı




Yorum Gönder

0 Yorumlar