15/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Portakallı İrmik Tatlısı | Portakallı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır | Tatlı Tarifi

Bugün sizlerle kış mevsiminin en güzel meyvelerinden biri olan portakalı, portakallı irmik tatlısı tarifi için kullanacağız. Portakallı irmik tatlısı yapımı oldukça kolay lezzeti ise bir o kadar şahane tatlılardan biridir. Akşamları çayın veya kahvenin yanına ne ikram edeceğinizi bilemiyorsanız bu tarif sizin için oldukça yaratıcı bir fikir olabilir. Portakallı irmik tatlısı nasıl yapılır merak ediyorsanız aşamaları tek tek okuyup uygulamaya geçebilirsiniz.


Portakallı İrmik Tatlısı Malzemeleri

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 litre süt
  • 2,5 yemek yakışığı kakao
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya


Portakallı İrmik Tatlısı Sosu

  • 2 veya 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 su bardağı portakal suyu


Portakallı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır

  • 2 yemek kaşığı yaklaşık olarak 30 gram nişastayı, yarım bardak suda iyice eritin.
  • Pişirme tencerenize 1 litre süt,  1 su bardağı (150 gr) irmik koyun ve 1 su bardağı (180 gr) toz şeker koyun ve orta ateşte sürekli olarak dibi tutmayacak şekilde karıştırarak pişirin.

  • Biraz kaynamaya başlayınca hazırladığınız nişastayı ekleyin ve karışımınız iyice koyulaşıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
  • Pişen karışımınızı ocaktan alın ve üzerine 1 paket (5 gr) vanilya ile rendelemiş olduğunuz 1 adet portakalın kabuğunu da üzerine ekleyip karıştırın.
  • Tart kalıbının içine pişirme kağıdınızı serin eğer yoksa tereyağ ile yağlayabilirsiniz.
  • Karışımı tart kalıbına döküp üstünü pürüzsüz olacak şekilde düzeltin.  Önce oda sıcaklığında soğumaya bırakın daha sonra ise katılaşıncaya kadar buzdolabında soğumaya bırakın. 


Portakallı Sonun Hazırlanması

  • Bir pişirme kabının içerisine 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı (200 gr) toz şekeri, 1 tutam tuzu ve 4 dolu yemek kaşığı yaklaşık 40 gr olacak şekilde mısır nişastası koyup iyice karıştırmaya başlayın
  • Karıştırma işleminden sonra daha önceden sıktığınız 2 + 1/3 bardak (400 ml) portakal suyunu ve rendelemiş olduğunuz portakal kabuklarını da ekleyip, orta ateşte pişirmeye başlayın.
  • Kaynama noktasına gelince, 4 yemek kaşığı tereyağ ilave edin ve tereyağın tamamen eriyip homojen şekilde dağılmasını sağlayın.
  • Ocağı kapatın ve pütürlük oluşmaması için biraz daha karıştırın daha sonra oda sıcaklığında soğumasını bekleyin.


Portakallı İrmik Tatlısı Sunumu

  • Portakal sosu soğuyunca, irmik tatlısını önceden koyduğunuz buzdolabından çıkarın. Daha sonra ise tatlınızı bir sunum tabağı içerisine alın.
  • Portakallı sosu, portakal dilimlerinin üzerine pürüzsüz olacak şekilde yayın ve tekrar buzdolabına koyup soğumasını bekleyin.  Portakal sosu tamamen donup katı bir kıvam alana kadar buzdolabında bekletin.
  • Buzdolabından çıkarttığınız tatlınızın üzerine ince halkalar şeklinde doğranmış olan portakal dilimlerini döşeyin. 
  • Hazırlamış olduğunuz tatlınızı sunum tabaklarına yerleştirebilirsiniz. Afiyet Olsun.


portakal



Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. İrmik tatlısına bayılırım bu da çok fresh bir tarif olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen denemelisiniz. Farklı bir tat oluyor gerçekten :)

      Sil