15/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Leptin Hormonu Ne İşe Yarar | Spor Yapmadan Yağ Yakmak | En İyi Yağ Yakma Yöntemi

Yıllar geçse de yeni bir yıla girsek de modası asla geçmeyen arzu ve meraklarımız vardır. Spor Yapmadan Yağ Yakmak ya da En İyi Yağ Yakma Yöntemi geride bıraktığımız 2020 yılında olduğu gibi eminiz ki 2021 yılında da merak konusu olmaya devam edecektir. Bu yazımızda bunları leptin hormonu ile nasıl başarabileceğimizi keşfedeceksiniz. Ayrıca, Leptin Hormonu Ne İşe Yarar? Sorusuna da cevap bulacaksınız.

 

En İyi Yağ Yakma Yöntemi Nelerdir?


Şimdi en iyi yağ yakma yöntemi nelermiş görelim... Yağ yakmak için birçok yol olabilir fakat asıl meselenin yağ yakmanın yanı sıra bunu en verimli şekilde nasıl başarabileceğimizdir. Öncelikle, en iyi yağ yakma yöntemi kişinin düşüncelerinde başlar. Sizce sizin için yağ yakmanın en iyi yolu ne olurdu? Çoğu insan bu soruya az efor harcayarak ve diyet yapmadan kalıcı olarak yağ yakmak olduğunu söylüyor çünkü günlük hayatımızdaki koşuşturmadan dolayı çoğu insan spor yapmaya vakit bulamıyor veya üşeniyor. Ayrıca, bireyler sevdiği lezzetlerden mahrum kalmak istemiyor. Peki böyle bir yol mümkün mü? Kesinlikle evet! Eğer sahip olduğumuz hormonları iyi tanırsak bu yöntem mümkün. 

Leptin hormonu sayesinde uyurken, otururken, televizyon izlerken kısacası aklınıza gelebilecek her durumda hayatımızdan sevdiğimiz besinleri çıkarmadan kalıcı bir şekilde yağ yakmak mümkün. Eğer vücudumuzun leptin hormonu üretmesini sağlarsak, oturduğumuz yerde yağ yakmayı başarabiliriz. Fakat, leptin hormonunun meziyetlerinden yararlanıp ayrıca spor da yaparsak sağlık açısından harika bir sonuç olur. Tabii, merak etmeyin; hala spor yapmadan leptin hormonu etkisiyle yağ yakmanın mümkün olduğu fikrinin arkasındayız.

 



yağ yakma yöntemi



Leptin Hormonu Ne işe Yarar? Faydaları Nelerdir?


Şimdi ki konumuz ise leptin hormonu ne işe yarar sorusuna cevap oluşturmak. Leptin hormonu yağların yakılmasına ve tok hissetmemize neden olan hormondur. Dolayısıyla, yağ yakmak için leptin hormonu şarttır. Buraya kadar adından bahsetmesek de leptin hormonunun yanı sıra insülin hormonunu da tanımamız gerekir. Bildiğimiz gibi, yemek yedikten sonra kan şekerimiz yükselir ve bu da insülin hormonunun salgılanmasına neden olur. İnsülin hormonu, yemek yedikten sonra salgılanır ve kanımızda oluşan şekeri ilk iki saat boyunca enerji olarak kullanmamızı sağlar. Daha sonra, yani iki saat geçtikten sonra artık kan şekeri ve insülin hormonu düşmeye başlar. 

Öte yandan, pankreas tarafından salgılanan diğer hormon olan glukagon devreye girer ve bu sefer 2 saat boyunca glukagon hormonunun sağladığı enerji ortaya çıkar ve bu enerjiyi kullanırız. 2 saat insülin hormonu ve 2 saat de glukagon hormonu derken 4 saatlik süre tamamlanır ve şimdi sıra neyde? Unutmayın ki bu 4 saatlik zaman dilimini yemek yedikten sonra tekrar yemek yemediğinizi varsayarak anlatıyoruz. Eğer yemek yedikten kısa bir süre sonra tekrar yemek yerseniz insülin hormonu tekrar salgılanacak ve kısır bir döngüye gireceğiz. Neyse, kaldığımız yerden devam edelim. 4 saatlik zaman diliminin ardından leptin hormonu devreye girer. Dolayısıyla da yağ yakımı başlıyor. Unutmayın, leptin hormonu demek yağ yakmak demektir.




yağ yakma yöntemi



Spor Yapmadan Yağ Yakmak Mümkün Mü?


Sıra geldi fasulyenin faydalarına. Spor yapmadan yağ yakmak kesinlikle mümkün fakat tekrar altını çizmek gerekir ki spor yapmayı da leptin hormonundan yararlanmanın yanına eklersek hem sağlığımız açısından daha iyi olur hem de daha hızlı sonuç alırız. Haftada 3-5 gün 40 dakika orta tempoda yürümek hem kalp sağlığımız için hem de psikolojimiz için iyidir. Neyse, spor yapmadan nasıl yağ yakarız? Bu sorunun cevabını özetleyelim. 

Bu yazıdan da anladığımız üzere vücudumuzda leptin hormonunun salgılanmasını sağlamalıyız. Bunun için de eski bir klişe olan “az ve sık yemek” yerine 2 öğün dolu besinler yiyip öğünlerimizin arasında boşluk bırakmalıyız. Yani tekrar tekrar yiyip kan şekerimizi yükseltmeyip insülin hormonunun salgılanmasına neden olmamalıyız. Eğer bunu yapmazsak leptin hormonunun salgılanmasını sağlarız dolayısıyla yağların yanmasına olanak sağlarız. 

Peki ya sadece 2 öğün yiyip öğünler arasında acıkmanın önüne nasıl geçeriz? Bunun için boş karbonhidratlar yememeliyiz. Yani, glisemik indeksi yüksek yiyeceklerden kaçınmalıyız. Örneğin, ekmek, makarna, kola ve yaş pasta vs gibi karbonhidratlar bunlara örnektir. Fakat, eğer sabahları dilediğimizce yumurta, peynir gibi glisemik indeksi düşük yani bizi tok tutacak protein kaynaklarına yönelirsek gün boyu tok hissederiz. Bunu denemek istiyorsanız, yarın sabah 3 yumurtadan yaptığınız omletin yanına dilediğiniz peyniri, zeytini ya da pastırmayı tüketin ve kahvaltıdan 5 saat sonra bile hala pek de acıkmadığınızı fark edeceksiniz. 

Özetle, leptin hormonunun salgılanması için öğünlerimiz arasında yeterince boşluk bırakmak, glisemik indeksi düşük yiyecekler yemek, perhiz yapmanızı gerektiren bir hastalığınız yoksa protein tüketmek, yeterince su içmek ve son olarak da uyumak yeterli olacaktır. 

Unutmamalı ki, leptin hormonu en çok da uyurken salgılanıyor ve uyandığımızda bir şey yiyene kadar etkisi vücudumuzda devam ediyor. Eğer tok karnına kullanmanız gereken bir ilaç yoksa ve sağlığınız elverişli ise uyandıktan 1 ya da 2 saat sonra kahvaltı yaparsanız leptin hormonunun işlevi kaybolmayacak ve güne spor yapmadığınız halde yağ yakarak başlayacaksınız. Bu arada, sakın leptin hormonuna güvenip de uykunuza, protein tüketiminize ve su içmenize dikkat etmemezlik yapmayın. Aç kalarak değil, besin değeri yüksek ve sizi tok tutan sağlıklı yiyecekler yiyerek, hiç de aç hissetmeyerek leptin hormonuyla yağ yakmanız dileğiyle. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere !

 

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Kesinlikle insülün hormonunu yükselten şeyler tüketmeden gayette doyarak zayıflamak mümkün. Çok faydalı bir yazı olmuş. Sevgiler...

    www.makeupbyfun.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili makeupbyfun, değerli yorumunuz ve ayırdığınız vakit için sizlere çok teşekkür ederim. Umarım faydasını görürsünüz. Sağlıklı günler dilerim... :)

      Sil