15/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Her Sabah Düzenli Yoga Yapmak | Yoganın Faydaları | Yoga Zayıflatır Mı

Bir çok insan hayatın getirdiği stres ve olumsuzluklarla başa çıkabilmek için ya da bu olumsuzlukları en makul seviyede ortadan kaldırabilmek için çeşitli yöntemlere başvurmaktadırlar. Bunlar arasında en etkili yöntemlerden birisi de her sabah düzenli yoga yapmak bu sayede hem stres seviyesini düşürmek hemde vücuda esneklik kazandırmaktır. Bütün bunlar sonucunda kafada oluşan soru işaretlerinden bazıları ise yoganın faydaları nelerdir yada yoga zayıflatır mı gibi sorulardır. Yazımızda ise bu soruları kısa bir şekilde ele alacağız.  


Her Sabah Düzenli Olarak Yoga Yapmak 


Her sabah düzenli yoga yapmak hem bedensel hem de zihinsel anlamlarda sizleri oldukça geliştirebilecek aktivitelerden bir tanesidir. Sabah uyanır uyanmaz büyük bir bardak su için ve ardından 15 dakikalık yoga serüvenine başlayın. Yapacağınız bu kısa antrenman etkisini gün içerisinde fazlasıyla gösterecektir.Her sabah yoga yapmayı kendinize alışkanlık edinmeye çalışın. Normal uyku sürenizden sadece 15 dakika kısarak bu faydalı aktiviteye sahip olmuş olacaksınız. 

Güne dinç başlamak ve günün ilerleyen saatlerinde yeterince enerjiye sahip olmak istiyorsanız gününüzün sadece 15 dakikasını yogaya ayırmanız yeterli olacaktır. Tabiki de yoga sadece sabahları yapılır demiyoruz. Eğer isterseniz günlük yaptığınız herhangi bir spor faaliyetinin ardından da kaslarınızı rahatlatmak adına yoga yapabilirsiniz. Ancak sabah saatlerinde yapacağınız yoganın size geri dönüşü maksimum seviyelerde olacaktır. 



yoga yapmak



Yoganın Faydaları Nelerdir


Yoganın faydaları hem bedensel hem de zihinsel olacak şekilde oldukça fazladır. Öncelikle zihinsel faydalarına bakalım. Yoga yapmak bedeninizi keşfetmenize ve zihinsel anlamda bir farkındalık kazanmanıza yardımcı olur. Yoga yapmak en iyi terapilerden bir tanesidir. Ayrıca zihinsel terapiler için kliniklere tonlarca para ödemenize de gerek yok. Hatta evden ayrılmanıza bile gerek yok. Yoga yapmak hem çok basit hem de çok etkili bir zihinsel terapi yöntemidir. Günde sadece belirli dakika ve saatlerinizi ayırdığınızda ve düzenli olarak yaptığınızda sizlerde bu farkı rahatlıkla göreceksiniz. 

Gelelim yoganın bedensel etkilerine. Yoga zihinsel olduğu kadar bedensel yönde de bir çok fayda içermektedir. Sabahları yapacağınız 15 dakikalık yoga seansları sayesinde kan dolaşımınız hızlanır. Nefes kaliteniz artar. Bu sayede enerjiniz gün boyunca hep en yüksek seviyelerinde kalır. Evet yanlış duymanız. Bütün bu etkileri sadece 15 dakikalık bir seans sonrasında elde edeceksiniz. 



yoga yapmak


Yoga Yapmak Zayıflatır Mı


Çoğu kişinin aklına takılan yoga zayıflatır mı sorusunu sizler için cevaplandırmaya çalışacağız. Bir çok spor faaliyeti gibi yoga yaparak zayıflamanın en önemli kurallarından bir tanesi düzenli olarak yapmaktan geçer. Yoga yapmak elbette diğer spor dallarına göre daha az zayıflatır. Ancak formda kalmanıza ve vücudunuzun esneklik kazanmasında en çok tercih edilen aktivitelerden bir tanesidir. Yoga yapmak her şeyden önce kan dolaşımınızı hızlandırır ve vücudunuzdaki oksijen seviyesinin artmasına yardımcı olur. Bu sebeple ağır sporlara başlamadan önce yoga yapmayı tavsiye edebiliriz. Bu zaman aralığında yoga yapmak sizin için hem spora hazırlık olacak hemde biraz daha esneklik kazanıp ağır sporlar yaparken sakatlanma ihtimalinin önüne geçecektir.

Yoga yapmanın sizde ortalama olarak kaç kalori yakacağından kısaca bahsetmek gerekirse, 1 dakikalık yoga yapmak yaklaşık olarak 5 kalori harcamanızı sağlar. Bu demek oluyor ki 1 saatlik yoga seansı sonrasında yaklaşık olarak 300 kalori yakmış olacaksınız. Ancak bu rakamlar genel olarak hesaplanmıştır. Yani sizin boyunuza kilonuza ve diğer vücut fonksiyonlarınıza göre farklılık gösterecektir. 


Yorum Gönder

0 Yorumlar